У космос за гамбургером
Рецепты красоты 26 сентября , 2007
"НАТАЛИ" СЕНТЯБРЬ 2007 Не знаю, хто й навіщо травить байки про те, що всі продукти і напівфабрикати для українських МакДональдз® завозять із західної Європи. Просто економічно невигідно завозити м’ясо, булочки та інші продукти на Подніпров'я з Одри й Вісли. Краще купувати їх тут – у нашого вітчизняного виробника. Тому значну частину продуктів у МакДональдз® постачають українські підприємства. «Галактон», «Слов'янський дім», «Чумак», «Еска Фуд Солюшнс», «Іст Болт» – це далеко не повний перелік партнерів, чия продукція забезпечує заклади швидкого обслуговування продуктами місцевого походження. Скажімо яловичі напівфабрикати для сандвічів виписують не з Бонна чи Варшави, а привозять з Козятина, що на Вінниччині. Хто не вірить, має змогу перевірити: дві години від столиці на авто – і ви на одному з кращих у Європі цехів з виробництва яловичих котлет для компанії МакДональдз®. І не сумнівайтеся, «Еска Фуд Солюшнс» організує вам справжній «холодний» прийом. Температура в кожному приміщенні – в залежності від його призначення і функцій – коливається від -20۫С до +5۫С, не остудить вашої зацікавленості. І «котлетних справ майстер» – керівник козятинської філії ДП «Еска Фуд Солюшнс» Михайло Зікрань проведе так би мовити у «космос». Якщо сказати, що на цьому заводі чисто, як в аптеці, – образити завод, а не аптеку. Щоб потрапити на робоче місце, кожний – хоч директор, хоч наладчик зобов'язаний пройти цілий ритуал гігієнічної обробки: душ, дезінфекція долонь, спеціальна робоча форма, дезинфекція взуття при вході до цеху. - Пане Михайло, пригадуєте старий анекдот? Директор ресторану цікавиться у свого колеги: «Чому ваші котлети такі смачні? Що ви до них додаєте?
У космос за гамбургером
Не знаю, хто й навіщо травить байки про те, що всі продукти і напівфабрикати для українських МакДональдз® завозять із західної Європи. Просто економічно невигідно завозити м’ясо, булочки та інші продукти на Подніпров'я з Одри й Вісли. Краще купувати їх тут – у нашого вітчизняного виробника. Тому значну частину продуктів у МакДональдз® постачають українські підприємства.
- З двома виходами для фаршу?
- Уточнюю, фарш виходить через основний отвір крізь дірочки в 2,5 мм. А для кісточок і хрящиків інший шлях.
- Ви казали, що не припускаєте порушення стерильності. Але щоразу, коли машина підвозить м'ясо, «залізна завіса» відкривається і «крилаті терористи», тобто всілякі комахи, можуть проникнути в цех.
- Коли відкриваються двері, спрацьовує блок потрійного захисту. Повітряна подушка і холод «виштовхують» непрошених гостей за двері, а тих, хто все ж таки прорветься, зустрічає спеціальна пастка.
- Кілька років тому мені довелось спробувати справжньої мамонтятини. Якщо чесно, на смак ніяка.
- Якщо Ви про те, що напівфабрикати для гамбургерів заморожують, то скажу, що технологія шокової заморозки не схожа на природні морозильники. Наші котлети проходять по конвеєру за 150 секунд при температурі -900С, смаку не втрачають і зберігають властивості свіжого м’яса.
- Яка потужність вашого заводу?
- За рік ми виробляємо близько двох мільйонів кілограмів яловичих котлет! І не лише для України. Наші гамбургери везуть до Грузії, Азербайджану і Молдови. Щодо стандартів якості – не сумнівайтеся. Багаторазові перевірки незалежних українських та європейських експертів довели високу якість козятинських котлет.
- Якщо ваші котлети м’ясом не зіпсуєш, то звідки ви берете сировину?
- Наш основний постачальник українське підприємство ТОВ «Агросолюшнс». Частину яловичини «Еска Фуд Сольшнс» імпортує. На жаль, в Україні не вистачає м’ясної худоби, а відтак недостатньо високоякісної яловичини. Щодо ТОВ «Агросолюшнс», то їхня ферма спеціалізується на вирощуванні великої рогатої худоби. Цікаво, що середній вік працівників складає 28 років. У 2006 році вони відкрили нову ферму у с. Дуліцьке, що на Київщині. На її реконструкцію та закупівлю обладнання пішло близько млн. За два роки поголів’я збільшили від 1000 бичків до 2800. Для годівлі худоби використовують корми вітчизняного виробника. М’ясо, яке ми отримуємо, з достатнім (15–18%) вмістом внутрішньогом’язового жиру, робить котлети м’якими, соковитими та найбільш придатними для смаження на грилі без використання додаткового жиру. А усе це значить – гамбургер добрим м’ясом не зіпсуєш.
Костянтин КОВАЛЬ
26 Sep 2007
www.natali.ua
Последние комментарии